|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
دانشجو عقیل رستمی، مربی سارا محمدی، دکتر معصومه شوهانی، دکتر لیلی عابدی، دوره ۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده
چکیده
سابقه و هدف: پس از شیوع کووید ۱۹ در کشور ایران و بنا به توصیه سازمان بهداشت جهانی مبنی بر حفظ فاصله گذاری اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام مجبور به تغییر فعالیت آموزشی خود از آموزش حضوری به آنلاین شد. لذا پژوهش حاضر با هدف مقایسه کیفیت کلاسهای آموزش مجازی و رضایت از برگزاری آن در دانشگاه علوم پزشکی ایلام طی اپیدمی کووید ۱۹ از دیدگاه دانشجویان انجام شد.
مواد و روشها: پژوهش مقطعی حاضر در دانشکده های پنجگانه دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سال ۱۳۹۹ انجام شد. در این پژوهش ۳۷۰ نفر از دانشجویان وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته کیفیت کلاسهای مجازی و رضایتمندی از دوره برگزارشده جمع آوری شد و با استفاده از آزمونهای تی مستقل و تحلیل واریانس یکطرفه آنووا تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: میانگین و انحراف معیار نمره کیفیت کلاسهای آموزش مجازی و رضایتمندی از برگزاری آن از دیدگاه دانشجویان به ترتیب ۹ / ۴۷ ( ۹ / ۲۵ ) و ۲ / ۸ ( ۹ / ۵ ) بود. دیدگاه دانشجویان دانشکده پیراپزشکی در مقایسه با سایر دانشکدهها در ارتباط با کیفیت برگزاری کلاسهای آموزش مجازی و ابعاد آن بهتر بود و رضایت بیشتری از برگزاری کلاسهای آموزش مجازی داشتند ( ۰۵ / ۰ ). بین سن، ترم تحصیلی و رشته تحصیلی با میزان رضایت از برگزاری کلاسهای آموزش مجازی برگزارشده و کیفیت آنها از دیدگاه دانشجویان ارتباط معنی داری وجود داشت ( ۰۵ / ۰ )
نتیجه گیری: یافته های حاصل از پژوهش نشان داد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایلام کیفیت کلی کلاسهای آموزش مجازی را در دامنه متوسط ارزیابی کرده اند و از دوره آموزش مجازی برگزارشده رضایت نسبی داشتند.
شهلا رضایی، عقیل رستمی، دکتر عباس آقایی، سارا محمدی، دوره ۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده
چکیده
سابقه و هدف: یکی از مهمترین مهارتهایی که مراقبین در اتاقعمل برای ایفای مناسب نقش خود باید داشته باشند، مهارت برقراری ارتباط با بیمار است. شناخت عوامل مرتبط با این مهارت میتواند بر کیفیت مراقبت تأثیر بگذارد. بنابراین، این پژوهش انجام شد تا مهارتهای ارتباطی دانشجویان تکنولوژی اتاقعمل و هوشبری در دانشگاه علومپزشکی ایلام سنجیده شود.
مواد و روشها: این مطالعه مقطعی در سال ۱۳۹۹ روی ۱۶۳ دانشجوی تکنولوژی اتاقعمل و هوشبری دانشگاه علومپزشکی ایلام انجام شد که به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری دادهها شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه مهارتهای ارتباطی کوئین دام (CSTR) بود. تحلیل دادهها با آزمونهای آمار توصیفی و استنباطی تیمستقل و آنوا و همبستگی پیرسون در نرمافزار SPSS نسخه ۲۳ انجام شد.
یافتهها: میانگین نمره مهارتهای ارتباطی ۸۳/۱۱± ۷۳/۱۰۸ بود. بین معدل با بُعد توانایی دریافت و ارسال پیام، ارتباط مثبت و معناداری وجود داشت (۰۰۹/۰ P=)؛ به طوری که دانشجویان با معدل بالاتر از توانایی دریافت و ارسال پیام بهتری داشتند.
نتیجهگیری: میانگین نمره مهارت ارتباطی دانشجویان در سطح متوسط و محدوده خوبی است.
الهام باستانی، علی شریفی، زهرا خلیقی، حدیث خورشیدسوار، دوره ۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده
چکیده
سابقه و هدف: مسمومیت با قرص برنج یکی از جدیترین مسمومیتها با مرگ و میر زیاد است. ازآنجاکه الگوی اپیدمیولوژیک مسمومیت باقرص برنج مشخص نیست، این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژیک بیماران مراجعه کننده به بیمارستان شهید مصطفی خمینی با مسمومیت با قرص برنج انجام شد.
مواد و روشها: مطالعه حاضر به صورت مقطعی روی بیماران با مسمومیت با قرص برنج مراجعه کننده به بیمارستان مصطفی خمینی شهر ایلام از ابتدای سال ۱۳۹۶ تا پایان سال ۱۳۹۸ انجام شد که در این مرکز درمانی بستری شده بودند. با توجه به هدف پژوهش، از آزمونهای آماری تی، منویتنی و کای اسکوئر در نرم افزارهای SPSS نسخه ۲۴ و Graph pad prism نسخه ۸ استفاده شد.
یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد ۶۰ درصد از مراجعه کنندگان زن و ۴۰ درصد آنها مرد بودند. بیشتر افراد در گروه سنی ۲۱ تا ۳۰ سال قرار داشتند و خانه دار و با تحصیلات پایین بودند. ۶۴ درصد از افراد در اثر مصرف قرص فستوکسین فوت کردند.
نتیجه گیری: مسمومیت با قرص برنج عامل شایع مسمومیت در ایران است که مرگ و میر زیادی دارد. این مسئله، مشکل جدی سلامت در جوامعی است که قرص فستوکسین در آنها استفاده میشود. بعد از تماس با این قرص باید سریعاً به بیمارستان مراجعه کرد.
دکتر حسین کریمی یارندی، دکتر سید حسین اقامیری، دکتر خلیل کملاخ، دوره ۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده
چکیده
سابقه و هدف: در حوزههای علومپزشکی، باتوجهبه اینکه هم دانشجویان و هم اساتید با بیمار در ارتباط هستند، آموزشهای دادهشده توسط اساتید بسیار مهم و در بالین بیمار کاربردی است. به طوری که اساتید دانشگاه، مسئول انتقال صحیح مفاهیم علمی و نیز الگوی علمی و انسانی ارزشهای اخلاقی در محیط کار هستند. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت اخلاق حرفهای اساتید دانشگاه علومپزشکی از دیدگاه دانشجویان به روش مرور نظاممند انجام شد.
مواد و روشها: این پژوهش، یک مطالعه مرور نظاممند است که با سیستم گزارشدهی مطالعات مرور نظاممند (PARISMA) انجام شد. مقالاتی برای این پژوهش انتخاب شدند که وضعیت اخلاق حرفهای در تدریس اساتید دانشگاه علومپزشکی را در ایران بررسی کرده بودند. پایگاههای داخلی ایران مانند پایگاههای Iranmedex، Magiran، SID، Irandoc و همچنین پایگاههای بینالمللی Science Direct، PubMed، ISI، اسکوپوس و EMBASE را نیز جستوجو کردیم. همچنین، برای اطمینان از انجام جستوجوی دقیق، منبعِ مقالات استخراجشده نیز مطالعه شدند. برای استخراج دادهها، پژوهشگران از سیاههای استفاده کردند که شامل اطلاعاتی همچون نام و نامخانوادگی، سال چاپ مقاله، شهر انجام مطالعه، حجم نمونه، هدف مطالعه، رشته دانشجویان بررسیشده، و یافتههای اصلی مقاله بود. تحلیلهای آماری نیز به روش کیفی انجام شد.
یافتهها: برای بررسی وضعیت اخلاق حرفهای تدریس، ۳۸۵۳ نفر از دانشجویان از ۱۰ مقاله بررسی شدند. دانشگاههای موردبررسی در شهرهای تهران، مازندران، جهرم، آبادان، قم، زابل، یزد و کرمانشاه قرار داشتند و شامل همه رشتههای تحصیلی بودند. میانگین نمره عملکرد اساتید ازنظر اخلاق حرفهای، مطلوب یا نسبتاً مطلوب بود.
نتیجهگیری: وضعیت اخلاق حرفهای تدریس از دیدگاه دانشجویان در حد متوسط و متوسط روبهبالا بود. به همین دلیل لازم است علاوهبر طراحی ابزار یکسان برای بررسی وضعیت اخلاق حرفهای اساتید در تدریس، آموزشها و دورههای بازآموزی برگزار شود.
خانم طاهره بهمنی، دکتر مرتضی حسین زاده، خانم مهسا خیرالهی، خانم الهام اسماعیلی، دکتر ستار کیخاونی، دکتر جمیل صادقی فر، دوره ۱، شماره ۲ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده
مقدمه: رضایت شغلی حدی از احساسات و نگرش های مثبت است که افراد نسبت به شغل خود دارند. وقتی یک شخص می گوید دارای رضایت شغلی بالایی است، یعنی واقعاً شغلش را دوست دارد، درباره کارش احساسات خوبی دارد و ارزش زیادی برای شغلش قائل است ۱. هدف از این پژوهش بررسی رضایت شغلی کارکنان شاغل در پردیس شماره یک دانشگاه علوم پزشکی ایلام از وضعیت اشتغال خود در این دانشگاه می باشد.
روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است. جامعه مورد پژوهش ۱۰۵ نفر از کارکنان شاغل در پردیس شماره یک (معاونت آموزشی، معاونت تحقیقات و فناوری و معاونت دانشجویی و فرهنگی) دانشگاه علوم پزشکی ایلام و در تابستان سال ۱۳۹۹ با روش نمونه گیری سرشماری انجام شد. ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه استاندارد JDI۱ با ۷۰ سوال بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار تحلیلی (تی مستقل، آنوا، همبستگی پیرسون و همبستگی اسپیرمن) استفاده شد. P-Value کمتر از ۰,۰۵ به عنوان سطح معنی دار در نظر گرفته شد.
یافته ها: نتایج این پژوهش نشان داد که ۴۰ نفر (۳۸,۱%) از شرکت کنندگان مرد با میانگین سنی (± انحراف معیار) ۸.۳۰۱ ± ۴۲.۲۹ و ۶۳ نفر (۶۰% ) از آن ها زن با میانگین سنی (± انحراف معیار) ۶.۳۱۵ ± ۳۵.۶۸ بودند. میانگین رضایت شغلی کلی ۳۹.۸۲ با انحراف معیار ۷.۱۴ بود. در این مطالعه بیشرین میزان رضایت مربوط به مولفه های شغل شما، مسئول مستقیم، همکار و کمترین آن به مربوط متغیر های شرایط کار در محیط فعلی ، ارتقا و حقوق و مزایا بود و پایین ترین نمره رضایت نیز از حقوق و مزایا بود.
نتیجه گیری: با توجه به یافته های این مطالعه، نارضایتی از حقوق و مزایا مهمترین عامل نارضایتی از شغل در کارکنان پردیس شماره یک این دانشگاه بود. پرداخت حقوق و مزایا مناسب به کارکنان باعث ایجاد انگیزه در کارکنان، حفظ احترام، تامین حداقل معیشت، حفظ کیفیت و سلامت کاری و افزایش کارایی می شود.
دکتر مهدی شکری، دکتر آریوبرزن رحمتیان، آقای میلاد برجی، دکتر سهراب صادقی، دکتر حسن رضا محمدی، دوره ۱، شماره ۲ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده
چکیده
سابقه و هدف: سردرد یکی از درد های شایع در کودکان و نوجوانان بوده و شیوع آن با افزایش سن افزایش می یابد. این مطالعه با هدف تعیین خصوصیات بالینی نوجوانان مبتلا به میگرن شهر ایلام انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی، تعداد ۹۰ نفر از نوجوانان مبتلا به میگرن شهر ایلام وارد مطالعه گردید. روش نمونه گیری بدین صورت بود که بیماران مراجعه کننده به مطب ها و درمانگاه های شهر ایلام، وارد نمونه شدند. پس از اخذ رضایت آگاهانه از بیماران، چک لیست محقق ساخته که دارای سوالاتی در زمینه اطلاعات دموگرافیکی و همچنین میگرن بود، تکمیل گردید. داده های حاصل از این مطالعه، به نرم افزار SPSS ۱۶ وارد و تجزیه و تحلیل آنها انجام گردید.
یافته ها: مطابق با یافته ها، بیشتر بیماران در رنج سنی ۱۵ تا ۱۶ سال با میزان ۲۹(۳۰,۵%)، دارای جنسیت دختر با میزان ۶۰(۶۳,۲%) بودند. همچنین عوامل تشدید کننده شامل بوی سیگار با میزان ۲۷(۲۸,۴%) و عوامل تسکین دهنده شامل مصرف مسکن با میزان ۵۸(۶۱,۱%) بود. از نظر شدت سردرد، میزان ۴۳(۴۵,۳%) دارای شدت درد کم، میزان ۳۹(۴۱,۱%) دارای درد متوسط و میزان ۱۳(۱۳,۷%) دارای درد شدید بودند.
نتیجه گیری: با توجه به اینکه بیش از نیمی از بیماران دارای درد متوسط و شدید بوده اند، به همین دلیل بایستی اقدمات لازم در جهت پیشگیری و درمان درد این بیماران انجام گردد.
زهرا خلیقی، رضا اسدزاده، بهاره غیاثی، ناهید مامی زاده، ماریه نیک منش، حدیث خورشیدسوار، دوره ۱، شماره ۲ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده
استفاده از فسفید آلومینیوم جهت نگهداری برنج و سایر غلات در انبارها و جلوگیری از تأثیر مخرب حشرات موذی، نسبتاً رایج می باشد. مصرف نادرست این سموم در انسان باعث بروز انواع مسمومیت های حاد و مزمن می گردد. در این مطالعه مسمومیت حاد با سم فسفید آلومینیوم در چهار مورد اقدام به خودکشی که تحت همودیالیز قرار گرفته و بهبود یافتند، مورد بررسی قرار گرفتند.
بیمار اول آقایی ۱۶ ساله، یک ساعت قبل از مراجعه اقدام به خودکشی با مصرف یک عدد قرص فسفید آلومینیوم کرده بود که دو نوبت دیالیز دوساعته در دو روز متوالی برای بیمار انجام شد بیمار بهبود پیدا کرده و ترخیص شد. بیمار دوم آقایی ۲۲ ساله، یک ساعت قبل از مراجعه سه عدد قرص فسفید آلومینیوم مصرف کرده بود، جهت اصلاح اسیدوز برای بیمار۳ ساعت دیالیز انجام شد. بیمار سوم آقایی ۱۶ ساله که نصف قرص فسفید آلومینیوم مصرف کرده بود، به مدت ۳ ساعت دیالیز انجام شد و با وضعیت پایدار به بخش روان پزشکی ارجاع شد. بیمار چهارم خانم ۲۴ ساله، یک ساعت قبل از مراجعه ۲,۵ قرص فسفید آلومینیوم با آب کرده بود. برای بیمار ۳ ساعت دیالیز انجام شد و بیمار با بهبودی کامل ترخیص شد. نتایج نشان داد که همودیالیز باعث اصلاح اسیدوز متابولیک و بهبود پیامدهای بالینی مرتبط با مسمومیت با فسفید آلومینیوم می شود. لذا با توجه به عدم تعادل همودینامیکی و وجود افت فشارخون و شوک در اکثر بیماران مسمومیت با قرص برنج، بهتر است همودیالیز شریانی وریدی مداوم مانند استفاده شود.
دکتر محمد بازیار، خانم بشری نوشادی، دکتر خلیل مومنی، آقای جواد ذبیحی راد، دوره ۱، شماره ۲ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده
چکیده سابقه و هدف: رایج تر ین شیوه ی ارزشیابی آموزش برگزاری امتحان است که معمولا اضطراب به دنبال دارد. با توجه به پاندمی کرونا، استفاده از شیوه ی مجازی در امتحانات رایج شده است. هدف این مطالعه بررسی سطح اضطراب و عوامل ایجادکننده ی آن در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایلام در امتحانات مجازی در سال ۱۴۰۰ است. مواد و روش ها: این مطالعه ی مقطعی درباره ی ۲۱۶ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سال ۱۴۰۰ انجام شد. روش نمونه گیری دردسترس و ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ی محقق ساخته بود که به صورت آنالین منتشر شد. داده ها با نرم افزار استاتا نسخه ی ۱۴ و آزمونهای T مستقل و آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: طبق یافته ها، ۱۲۴ نفر سطح اضطراب بالا (۵۷/۴۱ درصد)، ۵۸ نفر سطح اضطراب متوسط (۲۶/۸۵ ) و ۳۴ نفر سطح اضطراب پایین (۱۵/۷۴ )را در امتحانات مجازی تجربه کرده بودند. بین متغیر رشته ی تحصیلی و سطح اضطراب تفاوت معنی داری بود (۰۱۸/۰=value.P ،)به این صورت که بالاترین سطح اضطراب به ترتیب در بین دانشجویان رشته های بیولوژی، بهداشت عمومی و مامایی بود. مهمترین علت ایجاد اضطراب در دانشجویان در امتحانات مجازی به پایان نبردن به موقع آزمون بود و عاملی که کمترین میزان اضطراب را برای دانشجویان به همراه داشت، تستی بودن سؤالات آزمون بود. نتیجه گیری: با توجه به سطوح بالای اضطراب در امتحانات مجازی در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایلام و به خصوص دانشکده ی بهداشت و پرستاری و مامایی، الزم است خدمات روانشناسی در این دانشگاه ارائه شود. برای کاهش عوامل مؤثر بر بروز اضطراب میتوان از افزایش زمان آزمون و حل مشکل محدودیت برگشت به سؤاالت قبلی و بررسی اشکاالت فنی استفاده کرد.
|
|